Telefon

386 5 3302126 in 00386 68 662 757

e mail

info@salonbeautypoint.com

Urnik

Pon - Pet: 8:30-19:00 Sob: 8:30-13:00

Sončenje brez pretiravanja blagodejno vpliva na naše telo in počutje, a v naših krajih je omejeno le na nekaj toplejših poletnih mesecev. Zato se veliko ljudi odloča za obiske solarija, ki jih lahko obiskuje celo leto, tako v zimskem kot poletnem času. Pozimi nas sončenje napolni z energijo, na koži pa sproži nastajanje pigmenta. Spomladi ali poleti se lahko s sončenjem v solariju pripravimo na sončenje ob morju ali v gorah.

Pogosto imamo zdravstvene pomisleke glede sončenja v solariju, toda če se ravnamo po navodilih za sončenje v solarijih, večjih nevarnosti za našo kožo ni. V solariju se lahko sončimo največ enkrat na dan. V prvih dveh ali treh tednih lahko solarij obiščemo največ desetkrat. Porjavelost kože se ohranja, če solarij obiskujemo enkrat tedensko. Pred prvim sončenjem v solariju se posvetujemo s strokovno usposobljeno osebo v sončnem studiu, določimo tip kože in čas trajanja sončenja. Tako vedno poskrbimo, da našim cenjenim strankam strokovno svetujemo o izbiri solarija in o času sončenja.

Ljudje, ki imajo zelo svetel, bled tip kože, se lahko na začetku sončijo le v solarijih s šibkejšo UV močjo in časom do 10 minut, ljudje z zelo temno kožo pa lahko uporabijo močnejše solarije in daljši čas sončenja. Pred sončenjem odstranimo s kože vsa ličila in snamemo ves nakit. Pri sončenju si moramo obvezno nadeti zaščitna očala. Priporočljivo je, da si telo po sončenju namažemo z vlažilnimi kremami. Uporaba krem z zaščitnimi faktorji pred sončenjem ni potrebna, ker ima solarij vgrajene zaščitne filtre, ki varujejo pred nevarnim sevanjem.

 

Kaj pa škodljivosti sončenja v solariju?
Če se ravnate po napisanih navodilih, je sončenje v solariju neškodljivo. Uporabo solarijev odsvetujejo osebam, mlajšim od 16 let. Obisk solarija tudi ni priporočljiv za osebe z zelo svetlo poltjo in občutljivo kožo, ki počasi in slabo porjavi, na sončne žarke pa najpogosteje reagira z opeklinami. Solarij ni priporočljiv za ljudi, ki so že večkrat imeli sončne opekline, za tiste, ki imajo veliko materinih znamenj ali ki imajo v družini kožnega raka. Daljše sončenje v solariju pa odsvetujejo tudi nosečnicam. Prav tako ni priporočljivo, da bi se na isti dan sončili v solariju in na soncu. V solariju porjavijo vsi, ki porjavijo tudi na naravnem soncu. Ljudje z občutljivo kožo lahko porjavijo celo bolj nežno in brez bolečin.

Nekaj nasvetov za sončenje v solariju
Ljudje se na sončno sevanje odzivamo različno – odvisno od tipa kože. Za pravilno izpostavljanje soncu in uporabo solarija je treba poznati lasten tip kože. Razlikujemo šest tipov kože, pri čemer v Evropi prevladujejo prvi štirje tipi. TIP I Izrazito svetla polt, rdečkasti lasje, modre oči, zelo močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima približno 2 odstotka vseh Srednjeevropejcev. TIP II Svetla polt, svetli do svetlo rjavi lasje, modre, sive ali zelene oči, močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima približno 12 odstotkov vseh Srednjeevropejcev. TIP III Normalna polt, temno blond do rjavi lasje, sive do rjave oči, zmerna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima 78 odstotkov vseh Srednjeevropejcev. TIP IV Svetlo rjava do olivna polt, temni lasje, temne oči, neznatna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima okoli 8 odstotkov vseh Srednjeevropejcev

Oglejte si cenik ali pa si rezervirajte termin tukaj.